sobota 26. marca 2011

Pažitkové špagety s ricottou a kešu

Cestovinám som nikdy neverila ich potenciál zmeniť sa na kulinársky zážitok.
No veď klasika - špagety sú predsa východisko z núdze, keď nie je čas a suroviny na komplikovanejšie jedlo. Ale, cestoviny vedia ozaj prekvapiť:) 
Časopis Apetit je mojím dlhodobým zdrojom tradičných aj netradičných receptov, ktorému verím a tieto špagety na jarnú tému ma naozaj nesklamali. 

Pre: 4 osoby
Príprava: cca 30 min

400g špagiet
250g ricotty
125ml smotany na šľahanie
100g opražených kešu orieškov (môže byť nahradené inými orieškami)
zväzok pažítky, prípadne jarnej cibuľky
1 PL olivového oleja
soľ, čierne korenie, hrsť lístkov bazalky


1. Uvaríme špagety v slanej vode podľa návodu na obale, zlejeme, necháme okvapkať, dáme naspäť do hrnca a zmiešame s olivovým olejom.

2. Na panvici zohrejeme smotanu, necháme variť asi 2 minúty. Potom pridáme ricottu, premiešame do hladka, osolíme a opepríme.

3. Zmes pridáme ku špagetám,  pridáme pažítku alebo cibuľku, premiešame a prípadne ešte dokoreníme. Posypeme kešu orieškami.

2 komentáre:

  1. No aha, aké jednoduché!! Tak prečo v našich reštauráciách stále panuje zabetónované "bezmäsité" menu v zložení: šalátová misa (paradajky, papriky, uhorka, feta), vyprážené... (dosaďte "syr", "šampiňóny" alebo "karfiol") a cestoviny so syrovou omáčkou?
    Čím to asi tak môže byť???

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no veru, je to bieda vo vacsine podnikov, aj ked cest vynimkam...ale verim, ze to pojde k lepsiemu! A stale si mozeme varit nieco lepsie doma:)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...