nedeľa 6. novembra 2011

Tekvicový guláš

Kedže je tekvicová sezóna v plnom prúde, tekvicové polievky už dostať v relatívne dosť veľa reštauráciách, rozhodla som sa skúsiť z tekvice aj niečo iné.  Ako inak, je to rýchle a jednoduché, jedinou komplikáciou je šúpanie tekvice...Je to celkom zaujímave jedlo, tekvica dodá nasladlú chuť inak gulášovému základu. Veď vyskúšajte:)


na 4 porcie:

200g cibule, najemno pokrájanej
1 PL oleja
4 ČL mletej sladkej papriky
800g zeleninového vývaru
500g zemiakov, nakrájaných na kocky
1000g tekvice (ja som použila tekvicu na pečenie) ošúpanej a nakrájanej na kocky
bobkový list
majoránka
250ml smotany kyslej alebo na varenie
2 PL múky
soľ a čierne korenie

1. Na oleji opražíe cibuľu. Pridáme mletú papriku, minútk popražíme a zalejeme zeleninovým vývarom.

2. Pridáme nakrájané zemiaky, bobkový list, osolíme, opepríme a varíme cca 10 minút.

3. Pridáme nakrájanú tekvicu, majoránku a varíme cca 10 minút, kým tekvica nezmäkne.

4. Na záver pridáme smotanu rozmiešanú s múkou a chvíľočku ešte povaríme.

A je to. Podávať môžeme s pečivom, rôznymi chlebovými plackami alebo len tak.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...