štvrtok 17. novembra 2011

Rýchla zeleninová panvička s gaštanmi

Tento recept mal byť pôvodne trošku iný a hlavnou ingredienciou mala byť hotová kúpená teriyaki omáčka, no pri varení som zistila, že ono je to vlastne výborné už samo o sebe. A tak som to nechala tak, žiadny polotovar sa nekonal a večera bola napriek tomu výborná. Toto jedlo sa dá samozrejme pripraviť s rôznymi variáciami podľa toho, akú zeleninu máte, ale určite odporúčam dať tam tie gaštany a zeler, lebo práve tie dodávajú príjemnú nasladlú chuť.


Pre 2 osoby:
1 cukina
2 mrkvy
1/2 zeleru
200g šampiňónov
zopá listov kelu
1 červená paprika
100g póru
50g varených gaštanov
soľ, čierne korenie
2-3 PL sójovej omáčky alebo podľa chuti
troška oleja alebo ghee


1. Na panvici zohrejeme olej /ghee a pridáme mrkvu, zeler, pór a cukinu. Osolíme a chvíľku dusíme.

2. Po cca 5 minútach pridáme šampiňóny, kel a papriku.  Prilejeme sójovú omáčku a spolu všetko dusíme.

3. Až je mrkva dostatočne mäkká, pridáme uvarené gaštany a dokoreníme a je to.

Podávať sa môže napríklad s ryžou alebo aj len tak.

Varené gaštany sa dajú kúpiť už hotové napríklad v Bille.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...