pondelok 26. decembra 2011

Tofu na čínsky spôsob

Tofu je ideálny kamarát na rýchle jedlo s dávkou bielkovín.  Toto je príklad prípravy na čínsky spôsob, podľa knižky Ajurvédicka liečiteľská kuchárka od Zory Doval. Musím povedať, že je to skvelé, nielen farebne ale aj chuťovo. Obzvlášť dobré sú v tom vlašské orechy, tak dobrá rada znie, tie určite nevynechávajte (dajú sa ale nahradiť napr. madľami).

300g tofu
2 menšie mrkvy
200g brokolice alebo karfiolu
1/2 pohára nakrájaných šampiňónov
1/2 pohára nasekaných vlašských orechov
3 PL oleja
1 veľká cibuľa
1 PL kukuričného škrobu
1/3 ČL soli
2 PL sójovej omáčky
čierne korenie na dochutenie

1. Mrkvu nakrájame na kolieska a brokolicu rozobernieme na ružičky. Varíme nad parou 5 min. Ak nemáme parný hrniec, vložíme do vriacej vody na 1 minútu a hneď vyberieme.

2. V panvici zohrejeme olej a pridáme cibuľu nakrájanú na drobno. Speníme a pridáme nakrájané tofu, huby a orechy a premiešame. Pridáme mrkvu a brokolicu.

3. V 50 ml vody rozmiešame kukuričný škrob, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie.  Pridáme do zmesi. Necháme povariť pár minút, kým zelenina nezmäkne podľa vašich predstáv a odstavíme.

Podávame najlepšie s ryžou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...