nedeľa 29. apríla 2012

Fazuľový šalát s olivami a fetou

S príchodom jari prichádza chuť aj na ľahšie, sviežejšie a studenšie jedlá. Ako alternatíva k najklasickejšiemu šalátu zo surovej zeleniny padne možno vhod aj takýto fazuľový šalát, ktorý sa dá použiť aj ako netradičnejšia príloha k inému hlavnému chodu. Konzistenciu šalátu/kaše meníme stupňom rozmačkania fazulí:)

2 lyžice olivového oleja
kôra z jedného citrónu
2 konzervy bielych fazulí, scedených a prepláchnutých
100g syru feta
nasekané olivy (zelené, čierne, aké preferujete, množstvo asi za hrsť)

1. Citrónovú kôru zalejeme olejom a necháme chvíľu stáť.
2. Primiešame dve konzervy fazulí, pridáme rozdrobenú feru, olivy, dokoreníme soľou, čiernym korením, môžme ozdobiť petržlenom.

Fazule môžme aj rozmačkať, aby bolo jedlo viac kašovité. Výborne chutí len tak , ako ľahká večera s chlebom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...