štvrtok 10. apríla 2014

Paradajkové pesto z kešu orieškov

Po dlhšej dobe ma opäť čosi milo prekvapilo jednoduchou prípravou a vynikajúcou chuťou. Teda, takých jedál je priebežne veľa, avšak keďže ich čerpám najmä z internetu od slovenských a českých tvorcov, bolo by to zbytočné duplikovanie. Určite však môžem odporučiť skvelé recepty z českých lokálnych surovín od Kuchařky ze Svatojánu  alebo na exotickejšiu indickú nôtu podľa Receptov z indie.
Sem tam mi však padne do oka aj čosi z iných zdrojov, čo stojí za posunutie ďalej. Takýmto skvostom je aj toto pesto. Pôvodný recept zo stránky Roshnis kitchen ho síce predkladá ako plnku do pizze calzone, avšak v jednoduchšej úprave sa dá použiť aj ako pesto - k pečivu, na cestoviny, alebo ako si len viete predstaviť.
Ale nech to  nenaťahujem, nech sa páči.




1/2 pohára kešu
2 strúčíky cesnaku
1/2 pohára sušených paradajok
2 čerstvé paradajky
1/2 pohára parmezánu
chilli
1/2 lyžičky papriky
soľ
olivový olej


všetko zmiešať:) 
(kešu aj sušené paradajky odporúčam aspoň na chvíľu namočiť, nech sa vám to ľahšie mixuje)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...