piatok 18. apríla 2014

Koláčiky s jarnou zeleninou

Sezóna sa rozbieha, a konečne sa dajú zohnať poriadne suroviny. Tak napríklad taká špargľa. Nikdy som nevedela, čo by som tak s ňou mohla urobiť, okrem polievky, čo mi však už prišlo trocha nudné. Ale napokon som podľahla celej tejto špargľovej sezóne a vyskúšala "koláčiky", ktoré vyzerali veľmi sviežo. Ideálne na ľahkú večeru. Trocha som tŕpla, či to bude chutiť aj môjmu mäsožravcovi, ale napodiv to vypálilo veľmi dobre. Takže niet sa čoho báť. Recept je prevzatý z knihy Deň bez mäsa.


1 lístkové cesto
6 stoniek špargle
1/2 cukiny nakrájanej na tenké kolieska
2 hrste zeleného hrášku (80g)
12 lustov špenátu alebo štiavu
1 téglik crème fraiche (60g)
60 g strúhaného parmezánu
petržlenová alebo zelerová vňať ( 1 lyžica)
2 žĺtka
8 jarných cibuliek, nadrobno nakrájaných


1. Petržlenovú vňaťku zmiešame s crème fraiche a žĺtkami. Pridáme polovicu syra a okoreníme.

2. Na oleji osmažíme 2-3 minúty jarnú cibuľku a pridáme do zmesi.

3. V hrnci dáme zovrieť slanú vodu. Keď vrie, vhodíme do nej špargľu a necháme 10 sekúnd variť. Vyberieme a vložíme ju do ľadovej vody. To isté urobíme aj s cukinou. 

4. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Položíme na plech vyvaľkané lístkové cesto, zaťažíme a necháme piecť cca 10minút. 

5. Vyberieme cesto, natrieme naň vaječnú zmes, naukladáme naň listy špenátu a osolíme a okoreníme. Na to položíme špargľu, cukinu a hrášok. Na záver posypeme zvyšným strúhaným syrom. Rúru znížime na 160stupňov a dáme piecť ešte na 8-10 minút.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...