nedeľa 28. augusta 2011

Rizoto so špenátom a píniovými orieškami

Tak a je tu ďalšia nezvyklá kombinácia pre rizoto - špenát, syr feta a píniové oriešky. Ale, ako som sa mohla presvedčiť, niet sa čoho báť:) Navyše, spôsob uvarenia ryže v rúre je vcelku netradičný a keďže varenie ryže je dosť ošemetná záležitosť, možno vám práve tento sadne. Ryža je uvarená tak akurát a navyše si uchová perfektná vlhkosť.


370 g ryže
1100 ml horúceho vývaru
60 g najemno strúhaného parmezánu
40 g masla
soľ a čierne korenie
50 g mladých špenátových listov
100 g syru feta nebo balkánskeho typu syra
50 g opražených píniových orieškov

    1. Ryžu nasypeme do zapekacej misy a zalejeme vývarom. Prikryjeme buď alobalom, alebo pokrievkou a dáme na 40 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

    2. Po 40 minútach by mala byť ryža uvarená, mäkká a krásne napitá vývarom. Do takto pripravenej ryže už len vmiešame ostatné sutoviny a môžme podávať.

    Jednoduché, rýchle a vynikajúce.

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...