Červená šošovica je pre svoju rýchlu prípravu veľmi praktickou strukovinou. Polievky z nej môžu byť veľmi rôznorodé. Ako príklad ďalšej premeny tejto strukoviny je táto polievka. Je to recept opäť raz z ajurvédskej kuchárky od Harisha Johariho. Polievka je zľahka nasladlá vďaka cukine. Je dobré pokrájať cukinu na čo najmenšie kúsky, bude sa príjemnejšie jesť:)
2 hrnčeky vody
1 ČL kurkumy
2 ČL mletého koriandru
1 hrnček polenej červenej šošovice, premytej, prípadne aj namočenej a scedenej
2 malé cukiny, nakrájané na malé kocky
1 ČL soli
Zálievka (tarka):
1 PL ghí, alebo oleja
2 strúčiky cesnaku, nakrájané a kolieska
štipka čierneho kmínu
1 sušená rozdrvená čili paprička
1/4 ČL asafoetidy
1. Vodu privedieme do varu spolu s kurkumou a koriandrom.
2. Pridáme šošovicu, cukiny a soľ. Varíme pod pokrievkou na strednom plameni asi 30 min alebo dokým nebude zelenina a šošovica mäkká.
3. Na malej panvičke szohrejeme ghí. Pridáme cesnak a korenie a pražíme, dokiaľ nebude dobre opražené a nebude vydávať svoju charakteristickú vôňu.
4. Tarku vlejeme do polievky, prikryjeme a necháme pár minút stáť, aby sa dobre premiešali chute a vône.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára