![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaF62KXDvkzgPrc9v809hjtHGgGx_rsQoQ3i-XOa-ZqmGS7aIE6QoVv6vEakWVzfeVjq0MEuM5lQZT44wibNtcuvsWS37z44x9IZO2yaB_9p5TJjUmpcaL6MfEdgj5TtF8Cna4ppWG1GE/s640/DSC_0290.jpg)
Fazuľa mungo je veľmi stráviteľná strukovina a na rozdiel od ostatných strukovín dokonca nie je plynotvorná.
Pre: 4 osoby
Doba prípravy: cca 40 minút
• 1 hrnček ryže (basmati)
• 1 a 1/2 hrnčeka fazule mungo
• 8 hrnčekov vody, na varenie
• 1 červená repa
• 2 polievkové lyžice oleja, prípadne ghí
• čajová lyžička celého čierneho kmínu
• soľ
1. Zmiešame ryžu s fazuľou a zalejeme vodou. Necháme hodinu namočené, potom zlejeme a zmes prepláchneme.
2. Zmes dáme do hrnca, zlejeme 8 hrnčekmi vody, pridáme soľ a privedieme k varu. Pridáme nastrúhanú červenú repu a necháme variť pod pokrievkou cca 30 minút.
3. V malej panvici zohrejem ghí alebo olej a opražíme kmín, dokým nezačne charakteristicky voňať. Kičrí polejeme touto zálievkou, dosolíme a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára