Tento recept mal byť pôvodne trošku iný a hlavnou ingredienciou mala byť hotová kúpená teriyaki omáčka, no pri varení som zistila, že ono je to vlastne výborné už samo o sebe. A tak som to nechala tak, žiadny polotovar sa nekonal a večera bola napriek tomu výborná. Toto jedlo sa dá samozrejme pripraviť s rôznymi variáciami podľa toho, akú zeleninu máte, ale určite odporúčam dať tam tie gaštany a zeler, lebo práve tie dodávajú príjemnú nasladlú chuť.
Pre 2 osoby:
1 cukina
2 mrkvy
1/2 zeleru
200g šampiňónov
zopá listov kelu
1 červená paprika
100g póru
50g varených gaštanov
soľ, čierne korenie
2-3 PL sójovej omáčky alebo podľa chuti
troška oleja alebo ghee
1. Na panvici zohrejeme olej /ghee a pridáme mrkvu, zeler, pór a cukinu. Osolíme a chvíľku dusíme.
2. Po cca 5 minútach pridáme šampiňóny, kel a papriku. Prilejeme sójovú omáčku a spolu všetko dusíme.
3. Až je mrkva dostatočne mäkká, pridáme uvarené gaštany a dokoreníme a je to.
Podávať sa môže napríklad s ryžou alebo aj len tak.
Varené gaštany sa dajú kúpiť už hotové napríklad v Bille.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára